poniedziałek, 6 kwietnia 2015

Sernik bez spodu


Zawsze u mnie w święta wielkanocne gości na  stole  sernik bez spodu... Jest to przepis szybki i bardzo prosty... I najważniejsze, że zawsze się udaje... I każdy go wykona... Nawet antytalent kulinarny...


Składniki:)
 1  kg sera,
 6  jajek,
 2 budynie śmietankowe,
 3/4 szklanki cukru,
 1/2 kostki masła,
100 ml mleka,
   cukier waniliowy
   rodzynki, orzechy włoskie, skórka pomarańczowa,


Zawsze kupuję w Lidlu biały ser tłusty Pilos po 25 dkg... Mielę go dwa razy... Dodaję miękkie masło, budynie, żółtka jaj, mleko... Miksuję przez 5 minut. Potem dodaję bakalie i cukier i dalej miksuję... Ubijam białka z odrobiną soli... Sztywną pianę dodaję porcjami do sera i delikatnie mieszam... Wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową... Piekę w temperaturze 170 st.C przez 50 minut... Sernik jest miękki i bardzo pyszny




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz