wtorek, 1 stycznia 2019

Surówka z kiszonej kapusty z papryką


Surówka z kapusty kiszonej gości bardzo często na naszym stole ponieważ jest niezwykle wartościowa dla naszego organizmu... Posiada bakterie probiotyczne, które działają osłonowo na nasz przewód pokarmowy...  Ma też inne zalety... Jest bardzo smaczna, łatwa i szybka w wykonaniu... Mam w słoikach  spory zapas bardzo smacznej kapusty kiszonej...

Składniki:)

300 g kapusty kiszonej,
     1 marchew,
     1 mała cebula,
     1 mała papryka czerwona,
     3 łyżki oliwy lub oleju,
        pieprz świeżo zmielony,
        odrobina cukru,
        zielona pietruszka,



Kapustę odsączam z kwaśnicy, drobno kroję... Marchew ścieram na tarle o dużych oczkach, cebula w piórka, papryka w paseczki, pokroiłam pietruszkę, cukier i pieprz... Wymieszałam... Surówkę polałam olejem i odstawiłam na pół godziny aby smaki się przeniknęły... Podałam ją z kurczakiem i ryżem...





3 komentarze:

  1. Nigdy nie robiłam surówki z kiszonej kapusty i papryki.
    Wg mnie papryka zmienia jej smak.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię potrawy z kiszoną kapustą ! Dziękuję że mi przypomniałaś o sałatce bo dawno jej nie robiłam !!
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy takiej nie robiłam Samą z marchewką i kapustą kiszoną tak a le z papryką nigdy Jutro zrobię na pewno i napiszę jak nam smakowała Dziękuje ,że jestes

    OdpowiedzUsuń