Przypuszczam, że surówka z białej kapusty gości na obiad niemal w każdym domu... Bardzo ją lubimy i jest świetnym dodatkiem obiadowym... Jest pyszna, soczysta, chrupiąca, zdrowa i kolorowa...
Składniki:
0, 5 kg białej kapusty,
1 marchewka,
1 mała cebulka,
1 łyżeczka cukru,
2 łyżeczki octu winnego,
2 łyżki majonezu,
sól, pieprz,
szczypiorek,
Kapustę drobno szatkuję... Marchew ścieram na tarce o dużych oczkach... Cebulkę kroję w drobną kostkę... Wszystkie składniki mam w misce... Solę, dodaję cukier i ocet winny... Wszystko wygniatam i odstawiam na maksimum 1 godzinę... Po tym czasie surówkę wygniatam i przekładam do salaterki dodaję majonez i pokrojony szczypiorek... W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem... Surówkę podałam z duszonym filetem z kurczaka, brokułem i makaronem tagliatelle...
Love the platter.. it is delicious!
OdpowiedzUsuńDear friend, thank you for talking to me in my language. You are elegant and kind.
OdpowiedzUsuńI also find your dishes wonderful. This cabbage salad is very easy to make and has many flavors. Great for spring.
I imagine the flowers that your photographic camera must be picking up. I like to see the beauties that your eyes share with us, here in the blogosphere.
I wish you and your family a great week and many Brazilian kisses and hugs.