Jaja są tym produktem spożywczym, które można jeść zawsze... Jednak ja lubię i jem tylko te, gotowane na twardo... Pastę z jaj i szynki robię dosyć często ponieważ jest bardzo smaczna i szybka w wykonaniu...
Składniki:)
3 jaja ugotowane na twardo,
4 plastry szynki,
1 łyżeczka chrzanu,
2 łyżki majonezu,
1 łyżka pokrojonej rzeżuchy,
czarny pieprz do smaku,
Jaja ścieram na tarle o dużych oczkach... Szynkę kroję w drobne paseczki... Dodaję drobno pokrojoną rzeżuchę, dodaję chrzan, majonez i wszystko dokładnie mieszam... Doprawiam jedynie pieprzem... szynka i majonez są doprawiane solą więc już jej nie dodaję do pasty... Taka pasta jest idealna do kanapek, można ją również jeść jako sałatkę...
Sałatka wygląda badzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Ja podobnie jak Ty Lusiu jadam tylko jajka dobrze wysmażone lub gotowane na twardo. Taka pasta jest dla mnie. Dziękuję i pozdrawiam:):):)
OdpowiedzUsuńI have to do that!
OdpowiedzUsuń