Jest lato i dlatego warzywa są najsmaczniejsze... Moje warzywa są hodowane ekologicznie i zerwane prosto z grządki... Tym razem zrobiłam zieloną sałatę z pomidorami, rzodkiewką, cebulką... To bardzo prosta surówka obiadowa, jest lekka, to prawdziwa bomba witaminowa...
Składniki:)
1 zielona sałata,
2 pomidory,
3 ziemniaki ugotowane w łupinach,
5 rzodkiewek,
1 mała cebulka,
2 łyżeczki oleju z pestek z dyni,
1 łyżeczka soku z cytryny,
1 łyżka posiekanego szczypiorku,
sól, pieprz do smaku,
Zieloną sałatę porwałam na mniejsze kawałki, ziemniaki obrałam z łupinek i pokroiłam w plastry, rzodkiewki w plasterki, cebulkę w drobną kostkę a pomidory w grube półplasterki... Dodałam pokrojony szczypiorek, olej z pestek dyni i sok z cytryny, sól i pieprz... Całość delikatnie wymieszałam... Surówkę podałam z gotowanymi rzodkiewkami i filetem z kurczaka panierowanym w bułce tartej z sezamem...
Lusiu, podałaś same pyszności :)
OdpowiedzUsuńWonderfully colorful salad.
OdpowiedzUsuń