piątek, 19 stycznia 2018

Kapusta pank choi

Kapusta pank choi nam najlepiej smakuje  na ciepło... Jej przygotowanie trwa bardzo krótko... Lubimy gdy jest chrupiąca... Dzisiaj kapusta była na obiad ponieważ najczęściej gości na naszym  stole  w piątek... Jedliśmy osobno ponieważ o 16 -tej były skoki narciarskie i Eryk jadł obiad w świetlicy...
Składniki:)
2 kapusty pank choi,
4 ziarnka czosnku,
1 mała cebulka,
2 łyżki oleju,
1 łyżka sezamu,
1 łyżeczka sosu sojowego
  pół czerwonej papryki,
  kawałeczek papryczki chili,


Sezam prażę na suchej patelni... Mieszam aby się nie przypalił... Odstawiam... Kapustę myję... Odcinam zielone części... W woku rozgrzewam olej, wrzucam pokrojone w drobną kostkę; czosnek i cebulkę... Podsmażam dosłownie minutę, nie dopuszczam do przypalenia... Na olej wrzucam białe części kapusty, mieszam i smażę 3 - 4 minuty, później dorzucam zielone części, chili, czerwoną paprykę i dodaję sos sojowy... Smażę 1-2 minut... Posypuję uprażonym sezamem... Kapustę podałam z brukselką i smażonym dorszem atlantyckim...




3 komentarze:

  1. Jak apetycznie wygląda. Lubię bardzo takie dania. Niestety kapusta pank choi jest u nas trudna do zdobycia. Pozdrawiam:):):)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chciałoby się od razu coś takiego ugotować, tak zachecająco to wygląda Ja niestety, nie moge żadnych takich nowinek kupić ale wyobraznie mam i wierzę ,że jest to bardzo dobre.Pozdrawiam Lusiu serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie znam smaku tej kapustki ! Lusiu, w Twoim wydaniu wygląda zachęcająco !
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń