Jak już pewnie zauważyliście, moja kuchnia jest prosta, niewyszukana... A wszystko dlatego, że nie jem bardzo wielu rzeczy...Tym razem na niedzielny obiad przygotowałam roladki z kurczaka z bekonem, serem Gruyère... Roladki wyszły delikatne, mięciutkie, soczyste i bardzo smaczne...
Składniki:)
2 nieduże filety z kurczaka,
2 plastry sera Gruyère,
2 plastry bekonu,
1 jajko,
1 łyżeczka suszonego czosnku,
pieprz,
bułka tarta, olej do smażenia,
Filet z kurczaka rozcięłam ale nie do końca aby powstał większy płat... Delikatnie rozbiłam tłuczkiem... Posypałam pieprzem... Na każdy płat położyłam plaster bekonu i sera Gruyère... Zwinęłam roladki... Jajko rozkłóciłam widelcem i dodałam suszony czosnek... Roladki obtoczyłam w jajku i panierowałam w bułce tartej... Smażyłam powoli na oleju na złoty kolor, z każdej strony... Roladki podałam z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej...
Robię roladki z kurczaka, z boczkiem i różnymi dodatkami. Nigdy nie dodawałam bekonu. Ciekawi mi smak tych roladek:)
OdpowiedzUsuńTo już mam pomysł na obiad. Dawno nie robiłam roladek drobiowych.
OdpowiedzUsuń