Szczególnie zimą ale nie tylko należy utrzymać infekcje z dala od nas, dlatego dosyć często jemy surówkę z kapusty kiszonej... Taka kapusta jest uznawana za probiotyk, który chroni nasz organizm... Ma też niewiele kalorii, dużo zdrowego błonnika, posiada wiele witamin i mikroelementów...
Składniki:)
40 dkg kapusty kiszonej,
1 cebulka,
1 marchew,
3 rzodkiewki,
4 łyżki oleju E.V.
pół granatu,
cukier, pieprz,
zielenina,
Kapustę kroję nożem na mniejsze kawałki, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję cebulę pokrojoną w drobna kostkę, owoce granatu, pokrojone w plasterki rzodkiewki, zieleninę, cukier i pieprz do smaku... Dokładnie mieszam... Surówka z kapusty jest świetnym dodatkiem do ryby smażonej...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz