Pasta kanapkowa z sardynek to błyskawiczny i prosty przepis na smaczne i zdrowe śniadanie lub kolację... Taką pastę można przygotować z różnymi dodatkami... Tym razem głównym dodatkiem są jaja gotowane na twardo...
Składniki:)
1 puszka sardynek w oleju,
2 szalotki,
2 nieduże ogórki kiszone,
3 jaja na twardo,
1 ząbek czosnku,
1 łyżeczka chrzanu,
1 łyżka kaparów,
1 łyżeczka marynowanego pieprzu zielonego,
1 łyżka musztardy kremskiej,
Do pudełka wkładam odsączone sardynki dodaję pokrojone w drobną kosteczkę: ogórki kiszone, czosnek, szalotkę i jaja... Kapary i pieprz zielony siekam drobniutko i dodaję do składników i wszystko rozgniatam widelcem... Dodaję musztardę, chrzan i dokładnie mieszam... Pastę przed podaniem schładzam w lodówce i podaję z domowym chlebem...