czwartek, 30 czerwca 2016

Pasta z ciecierzycy z koperkiem


Pasta z ciecierzycy należy do naszych ulubionych smarowideł pieczywa... Robimy ją dosyć często bo jest pyszna, delikatna... I co jest ważne? szybko się ja przyrządza...

Składniki:)
 1 puszka ciecierzycy,
 3 ząbki czosnku,
    pęczek koperku, 
2 łyżki dobrej oliwy,
    sól, czarny pieprz,
    łyżeczka soku z cytryny,


Ciecierzycę na sicie  przelewam kilka razy zimną wodą... Przekładam do naczynia gdzie będzie blendrowana... Dodaję drobno pokrojony czosnek, oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz... Blenderuję na gładką masę... Sprawdzam czy jest dobrze doprawiona...Dodaję drobno pokrojony koper... Mieszam... Pasta jest nie tylko pyszna ale i bardzo zdrowa... 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz