wtorek, 3 września 2024

Surówka z młodej kapusty kiszonej z pomidorami

 


Młoda kapusta kiszona jest nie tylko pełna smaku i aromatu, ale także charakteryzuje się wyjątkową chrupkością... Kisi  się błyskawicznie, już po trzech dniach jest ukiszona i jest naprawdę przepyszna... Z takiej kapusty robię surówkę do obiadu...

  Składniki:)

 30 dkg młodej kapusty,

 10 pomidorków koktajlowych 

   1 duża marchewka,

   5 rzodkiewek,

   1 cebulka,

     pół pęczka koperku zielonego,

 2 łyżeczki cukru,

 2 łyżki oliwy E.V.

   pieprz,


Kapustę kiszoną odciskam z soku... Ścieram marchew na tarce o dużych oczkach... Dodaję cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, rzodkiewki pokrojone w plasterki, pomidorki w ćwiartki, dodaję oliwę, cukier, świeżo zmielony pieprz, pokrojony koperek... Delikatnie mieszam  i podaję do obiadu...


3 komentarze:

  1. Witam!
    Nie mam młodej kiszonej kapusty, ale jak zrobię, to muszę skorzystać z Twojego przepisu. Twoje sałatki są super. Smacznego - Małgorzata N.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam i nie robiłam takiej surówki i jestem bardzo ciekawa jej smaku .
    Pozdrawiam Cię serdecznie.:)

    OdpowiedzUsuń