wtorek, 22 marca 2016

Karkówka duszona z jarzynami


Karkówka duszona w jarzynami to świetna propozycja na obiad jednogarnkowy... Wieprzowina jest idealnie miękka, aromatyczna i pyszna...


Składniki:)

  0, 6 kg karkówki,
      3  małe cebule,
      1 papryka żółta,
      1 papryka  czerwona,
      2 marchewki,
      4 kartofle,
      2 łyżki oleju,
      4 ząbki czosnku,
   0,5 szklanki wody,
         sól, pieprz,


Mięso pokroiłam na 4 plastry i podsmażyłam je przez 15 minut na patelni... 
W  naczyniu żaroodpornym ułożyłam podsmażone mięso... Marchewkę pokroiłam wzdłuż na cztery części, cebule na połówki, kartofle na ćwiartki, paprykę w małe kawałki, dodałam całe ząbki czosnku... Wlałam wodę, olej,  posoliłam, popieprzyłam... Włożyłam do nagrzanego piekarnika 180 st.C i dusiłam pod przykryciem przez 1, 5 godziny... Sprawdzałam aby nie dopuścić do przypalenia... Mięso okazało się soczyste i miękkie...


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz