Tagliatelle, to jeden z naszych ulubionych makaronów... Pasuje do wieprzowiny, wołowiny, mięsa z indyka i kurczaka... Makaron Tagliatelle z filetem z kurczaka, jest daniem, które szczególnie lubimy... Jest bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu... Trwa tyle czasu ile wynosi usmażenie filetu z kurczaka...
Składniki:)
200 g makaronu Tagliatelle,
2 filety z kurczaka,
1 duża cebula,
3 ząbki czosnku,
2 łyżki oleju,
1/2 papryki czerwonej,
1/2 papryki zielonej, można dodać ja nie miałam...
1/2 papryki żółtej,
sól, pieprz,
Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję pokrojoną w piórka cebulę i czosnek... Filet z kurczaka kroję w kostkę i obsmażam razem z cebulą i czosnkiem... Trwa to najwyżej 8 minut... Po tym czasie wrzucam pokrojoną paprykę i bardzo krótko najwyżej 2, 3 minuty duszę z filetem, cebulą... Tak by papryka była chrupiąca... Doprawiam solą i pieprzem... W międzyczasie makaron wrzuciłam na gotującą i osoloną wodę... Gotuję aż będzie al dente... Tagliatelle odcedzam i kładę na talerze... Na makaronie wykładam filet z papryką... Danie gotowe... Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz