środa, 13 kwietnia 2016

Makaron Tagliatelle z filetem z kurczaka


Tagliatelle, to jeden z naszych ulubionych makaronów... Pasuje do wieprzowiny, wołowiny, mięsa z indyka i kurczaka... Makaron Tagliatelle z filetem z kurczaka, jest daniem, które szczególnie  lubimy... Jest bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu...  Trwa tyle czasu ile wynosi usmażenie filetu z kurczaka... 


Składniki:)

 200 g makaronu  Tagliatelle, 
     2 filety z kurczaka,
     1 duża cebula,
      3 ząbki czosnku,
      2 łyżki oleju,
   1/2 papryki czerwonej,
   1/2 papryki zielonej, można dodać ja nie miałam...
   1/2 papryki żółtej,
         sól, pieprz,

Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję pokrojoną w piórka cebulę i czosnek... Filet z kurczaka kroję w kostkę i  obsmażam razem z cebulą i czosnkiem... Trwa to najwyżej 8 minut... Po tym czasie wrzucam pokrojoną paprykę i bardzo krótko najwyżej 2, 3 minuty duszę z filetem, cebulą... Tak by papryka była chrupiąca... Doprawiam solą i pieprzem... W międzyczasie makaron wrzuciłam na gotującą i osoloną wodę...  Gotuję aż będzie al dente...  Tagliatelle odcedzam i kładę na talerze... Na makaronie wykładam filet z papryką... Danie gotowe... Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz