poniedziałek, 1 kwietnia 2019

Tagliatelle z pieczarkami i schabem


Makaron to szybki sposób na pyszny obiad... Tagliatelle można robić na wiele sposobów... Tym razem dodałam do niego  pieczarki i schab... Oczywiście, można użyć innego makaronu i też będzie danie bardzo smaczne...

Składniki:)
20 dkg makaronu Tagliatelle,
25 dkg pieczarek,
20 dkg schabu,
  1 cebula,
  4 ząbki czosnku,
  1 czerwona papryka,
  3 łyżki oleju,
     sól, pieprz,
     zielenina, 

W woku na rozgrzany olej wrzucam pokrojony w kostkę czosnek, cebulę oraz schab... Mięso duszę do miękkości... Po około 15 minutach dodaję sól wg uznania, pieczarki pokrojone w plasterki oraz czerwoną paprykę w małe kawałki... Duszę przez 5 minut aby papryka była chrupiąca... W między czasie gotuję makaron al dente... Ugotowany makaron wkładam do woka, mieszam, na końcu dodaję zieleninę...




3 komentarze: