Mój wybór mięs jest bardzo ograniczony... Jak już pewnie wiecie jem jedynie kurczaka i wieprzowinę... I te dwa rodzaje mięs najczęściej goszczą na naszym stole... Przygotowuję jeszcze indyka i czasem wołowinę ale tylko dla mojego E... Tym razem przygotowałam roladki z kurczaka zawijane w boczku... Muszę przyznać, że mięso jest bardzo aromatyczne i smaczne...
Składniki:)
2 nieduże filety z kurczaka,
6 pieczarek,
1 szalotka,
3 łyżki oleju,
ćwiartka czerwonej papryki,
4 plastry boczku wędzonego,
sól, pieprz,
Piersi z kurczaka myję, osuszam i nacinam na pół... Następnie rozbijam przez folię spożywczą na duży płat, który oprószam pieprzem i solą... Pieczarki, z pokrojoną w kostkę cebulką smażę na 2 łyżkach oleju...Solę... Przestudzone pieczarki rozkładam na płaty z kurczaka, dodaję paski czerwonej papryki... Następnie zwijam w roladki i owijam plastrami wędzonego,surowego boczku... Na patelni rozgrzewam 1 łyżkę oleju i smażę roladki na rumiano około 15 minut a później patelnię przykrywam pokrywką i duszę około 10 minut... Roladki podałam z frytkami i surówką z kapusty kiszonej...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz