Bardzo lubimy kapustę pekińską... Jest znakomitym dodatkiem do obiadu... Szybko ją się robi i jest lekka i pyszna...
Składniki:)
1/2 główki kapusty pekińskiej,
2 łyżki majonezu,
1 marchewka,
1 cebulka,
1 jabłko,
sól, pieprz,
kilka kropel cytryny,
kilka gałązek pietruszki,
( ja nie dodaję cukru ale można go dodać)
Kapustę i pietruszkę drobno poszatkowałam... Starłam jabłko i marchewkę... Cebulę pokroiłam w drobna kostkę... Posoliłam, dałam pieprz i skropiłam sokiem z cytryny... Dodałam majonez... Całość wymieszałam i odstawiłam na 10 minut aby smaki się "przegryzły"... Surówkę podałam z ziemniakami i filetem z kurczaka...
Sałatka wygląda bardzo apetycznie ! Powiem szczerze, nigdy nie jadłam czerwonej kapusty pekińskiej !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Oooo. nigdy nie widziała takiej kapusty pekińskiej :)
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda :)