Dzisiaj kolejna zupa gulaszowa... Tym razem z dodatkiem zielonego groszku i makaronu Cavati... Muszę przyznać, że była bardzo smaczna i rozgrzewająca... Kompozycja smaków jest zachwycająca...
Składniki:)
1 podwójna pierś z kurczaka,
1 marchew,
2 cebule,
1 pietruszka,
2 papryki czerwone,
kawałek selera,
1 szklanka mrożonego zielonego groszku,
1 litr bulionu warzywnego,
3 ząbki czosnku,
1 papryczka chili,
4 łyżki oleju,
1 łyżeczka papryki słodkiej,
1 łyżeczka miodu,
półlitrowy słoik domowego przecieru pomidorowego,
liść laurowy, angielskie ziele, sól, pieprz,
makaron Cavati,
Na rozgrzany olej wrzucam pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażam... Dodaję starty seler, marchewkę, pietruszkę i drobno pokrojony filet z kurczaka i duszę około 20 minut... Dodaję zielony groszek, liść laurowy, angielskie ziele, pokrojoną paprykę czerwoną i chili... Wlewam wywar warzywny i gotuję około 20 minut... Doprawiam solą, pieprzem, słodką papryką oraz miodem... Dodaję przecier pomidorowy i gotuję jeszcze około 20 minut... Wg potrzeby i przepisu gotuję makaron Cavati... Ugotowany makaron dodaję do zupy, mieszam i rozlewam na talerze...
* Zupa gulaszowa drobiowa z makaronem muszelki *
* Zupa gulaszowa z makaronem kokardki *
* Zupa gulaszowa z pieczarkami *
An interesting food portion.
OdpowiedzUsuńO, jaki oryginalny przepis.
OdpowiedzUsuń