Dzisiaj kolejna, klasyczna pasta z jajek ugotowanych na twardo z dodatkiem szczypiorku i żółtego sera... Bardzo lubimy takie pasty... Są idealne do pieczywa i dlatego robię ją dosyć często... Zrobienie jej nie wymaga dużo czasu...
Składniki:)
5 jajek ugotowanych na twardo,
10 dkg startego żółtego sera,
1 łyżka musztardy kremskiej,
1 łyżka majonezu,
2 łyżki posiekanego szczypiorku,
sól, pieprz,
Jaja gotujemy na twardo... W tym czasie ścieramy żółty ser na tarce o dużych oczkach... Ugotowane i schłodzone jajka kroimy w drobną kostkę, łączymy z musztardą, majonezem, szczypiorkiem i żółtym serem... Doprawiamy solą i pieprzem i wszystkie składniki dokładnie mieszamy i schładzamy...
Great idea.
OdpowiedzUsuńPamiętam, że kiedyś rodzice zrobili podobną pastę, była smaczna. Życzę smacznego i kolejnych udanych przepisów. ;)
OdpowiedzUsuńProste i pyszne! Zapraszam do mnie flowersblossominthewintertime.blogspot.com
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelakie pasty. A Ty mnie inspirujesz. Wieśkowi zasmakowała ta z białego sera, cebulki i jajka.
OdpowiedzUsuń