czwartek, 9 maja 2019

Makaron z kalafiorem, papryką i filetem z kurczaka


Obydwoje bardzo lubimy makaron z warzywami...Takie obiady goszczą na naszym stole bardzo często ponieważ są bardzo smaczne... Robi się je bardzo szybko co jest dodatkowym plusem...
Składniki:)
200 g makaronu tagliatelle,
    1 żółta papryka,
    3 różyczki kalafiora,
    1 duży filet z kurczaka,
    2 łyżeczki papryki słodkiej,
    3 łyżki oleju,
    1 cebula,
    3 ząbki czosnku,
       sól, pieprz,
       zielona pietruszka, szczypior z cebuli,


Na rozgrzanym oleju smażę filet z kurczaka, który był pokrojony w 2 cm kostkę i następnie obtoczyłam w słodkiej papryce... Po około 5 minutach dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek... Różyczki kalafiora dzielę na mniejsze kawałeczki i gotuję al dente... Dodaję go do  smażącego się filetu, dodaję również pokrojoną paprykę... Doprawiam solą i pieprzem...  Makaron   gotuję al dente w osolonej wodzie i po odcedzeniu dodaję do filetu z kurczaka... Do makaronu dodaję pokrojoną zieleninę, mieszam i wykładam na talerze...








2 komentarze:

  1. My również kochamy makarony. Ja jednak ze względu na wysokie IG jadam teraz rzadko, ale na taką wersję na pewno się skuszę zamieniając tylko na inny makaron. Pozdrawiam serdecznie:):):)

    OdpowiedzUsuń