niedziela, 30 maja 2021

Pasta kanapkowa z sardynek

 


Pasta kanapkowa z sardynek to błyskawiczny i prosty  przepis na smaczne i zdrowe śniadanie lub kolację... Taką pastę można przygotować z różnymi dodatkami... Tym razem głównym dodatkiem są jaja gotowane na twardo...

Składniki:)

   1 puszka sardynek w oleju,

   2 szalotki,

   2 nieduże ogórki kiszone,

   3 jaja na twardo,

   1 ząbek czosnku,

   1 łyżeczka chrzanu,

   1 łyżka kaparów,

   1 łyżeczka marynowanego pieprzu zielonego,

   1 łyżka musztardy kremskiej,


Do pudełka  wkładam odsączone sardynki dodaję pokrojone w drobną kosteczkę: ogórki kiszone, czosnek,  szalotkę i jaja... Kapary i pieprz zielony siekam drobniutko i dodaję do składników i wszystko rozgniatam widelcem... Dodaję musztardę, chrzan i dokładnie mieszam... Pastę przed podaniem schładzam w lodówce i podaję z domowym chlebem...

4 komentarze: