czwartek, 8 marca 2018

Pieczarki panierowane

Pieczarki  panierowane są świetnym i smacznym dodatkiem do kurczaka i ryżu... Pieczarki robi się szybko i niestety, szybko znikają z talerza... Lubimy takie pieczarki na ciepło... Najlepsze są  grzyby o dużych kapeluszach... 
Składniki:)
    8 - dużych pieczarek,
    2 - jaja,
    1 - łyżeczka suszonego czosnku,
         bułka tarta,
         olej do smażenia,
         sól, 


Pieczarki obieram ze skórki, myje, odcinam ogonki do wysokości kapelusza... Jajka roztrzepuję, solę wg uznania, dodaję czosnek, rozmieszam aby nie było grudek... Pieczarki panieruję w jajku i bułce tartej... Smażę na rumiano na rozgrzanym tłuszczu, osączam na ręczniku papierowym...
Pieczarki podałam z duszonym kurczakiem, ryżem na sypko... Napój, szklanka barszczu kiszonego...












1 komentarz:

  1. Smakowicie, a ja przed kolacją. W tym tygodniu też gościły i nas ale faszerowane. Już mam pomysł na kolejny raz. Kochamy pieczarki w różnym wydaniu. Pozdrawiam:):):)

    OdpowiedzUsuń