piątek, 17 lutego 2017

Pasta z białego sera i tuńczyka


Pasta z białego sera i tuńczyka to smarowidło bardzo proste i pyszne... Robi się  błyskawicznie... Może być wykorzystane do kanapek, jako farsz do jajek, a także do ruloników z żółtego sera... Lubimy taką pastę i często ją robimy...
Składanki:)
 25 dkg sera twarogowego tłustego,
   1 puszka tuńczyka w oleju,
   1 jajko,
      pieprz, sól, czosnek w proszku,


Ser twarogowy  rozdrabniam blenderem... Dodaję jajko ugotowane na twardo oraz odcedzonego tuńczyka i to wszystko blenduję na gładką masę... Doprawiam czosnkiem, solą i pieprzem wg swojego uznania... Pasta gotowa!!!






3 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam takiej pasty. Muszę wypróbować, bo wygląda pysznie. Pozdrawiam:):):):)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo to smaczne. ja czasem robię cieciorkę z tuńczykiem zamiast sera.

    OdpowiedzUsuń
  3. Eu gosto de patê de atum com ovos cozidos. Eu gosto de colocar raspas de limão, um sabor incrível.
    Eu corto uma fatia de pão preto, passo o patê de atum, depois fatias de ovos cozidos, um pouco de azeite de oliva, sal e pimenta preta. Está pronto um bom lanche.
    A fotos está especial.

    OdpowiedzUsuń