W tym roku słoneczna pogoda sprawiła, że fasolka szparagowa kilkakrotnie wysiewana wyjątkowo dobrze obrodziła... Mając jej pod dostatkiem niemal codziennie gości na naszym stole w różnych potrawach... Tym razem zrobiłam tagliatelle z kurczakiem z dodatkiem właśnie fasolki szparagowej...
Składniki:)
200 g makaronu tagliatelle,
2 małe filety z kurczaka,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
3 garście fasolki szparagowej,
1 garść rukoli,
2 łyżki oleju,
pomidorki koktajlowe,
ser parmezan,
sól, pieprz,
W naczyniu rozgrzewam olej i dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek... Do zeszklonej cebuli po około 5 minutach, dodaję filet pokrojony w drobną kostkę i smażę przez 15 - 20 minut... W osobnym naczyniu gotuję al dente fasolę szparagową... W międzyczasie gotuję makaron (al dente)... Do filetu dodaję ugotowany makaron, fasolkę szparagową, pokrojone pomidorki oraz rukolę... Mieszam, doprawiam jeżeli potrzeba solą pieprzem i wykładam na talerze... Posypuję utartym parmezanem...
beautiful food portion.
OdpowiedzUsuńPyszności !
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda lubię takie potrawy.
OdpowiedzUsuńPysznie, syto, kolorowo, jak lubię:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)