Buraczki czerwone często goszczą na naszym stole bo oboje za nimi przepadamy i są doskonałym dodatkiem do drugiego dania obiadowego... Są też świetne do przyrządzenia barszczu czerwonego...
Składniki:)
6 średnich buraczków,
1 winne jabłko,
1 cebula,
2 łyżki octu winnego,
1 łyżeczka cukru,
sól i pieprz do smaku,
* Buraczki z chrzanem i jabłkiem *
Buraki umyłam, zalałam wodą i gotowałam do miękkości... Na drugi dzień obrałam ze skórki i starłam na tarce o drobnych oczkach... Na tej samej tarce starłam obrane jabłko, dodałam cebulkę pokrojoną w bardzo drobną kostkę... Doprawiłam cukrem, octem i solą... Wymieszałam i odstawiłam na godzinę do lodówki aby się smaki przegryzły..
Uwielbiam buraki pod każdą postaciom. Jak dobrze mieć osobę, która przypomni przepisy i podrzuci pomysł na smakowite jedzonko. Pozdrawiam - Małgorzata N.
OdpowiedzUsuń