Sezon na szparagi nie trwa zbyt długo, dlatego w pełni go wykorzystujemy... Należy się spieszyć by nacieszyć się ich smakiem... Ten wiosenny rarytas można przyrządzać na wiele sposobów... Tym razem zrobiłam je z odrobiną przesmażonej bułki tartej...
Składniki:)
1 pęczek zielonych szparagów,
sól, cukier,
bułka tarta,
masło,
Szparagi myję, obieram... W wysokim garnku gotuję wodę... Solę wg uznania i dodaję pół łyżeczki cukru... Wierzchołki szparagów wystają ponad poziom wody... Gotuję od 5 - 10 minut... To zależy od ich grubości... Widelcem sprawdzam czy są miękkie...Po ugotowaniu hartuję w zimnej wodzie... W między czasie na maśle rumienię bułkę tartą... Szparagi podałam z ziemniakami i polędwiczkami z drobiu...
Bom dia, excelente sugestão que vem ao encontro do meu gosto, é perfeita.
OdpowiedzUsuńFeliz fim de semana,
AG