Często do pieczywa przyrządzam pastę z jajek... Jest pyszna, szybka w wykonaniu, idealne pasuje na śniadanie, kolację lub jako przystawka... Tym razem składnikiem były śledzie ala' matias...
Składniki:)
4 jaja ugotowane na twardo,
3 filety śledziowe ala' matias,
4 rzodkiewki,
1 łyżeczka musztardy,
3 łyżki majonezu,
szczypiorek,
sól, pieprz
* Pasta jajek, żółtego sera, szczypiorku *
* Pasta jajeczna z żółtym serem *
Śledzie wymoczyłam w zimnej wodzie przez 2 godziny... Jaja ugotowałam na twardo... Żółtka roztarłam z musztardą, białka, rzodkiewki i śledzie pokroiłam w drobną kostkę... Dodałam majonez i pokrojony szczypiorek... Doprawiłam solą i pieprzem i delikatnie wymieszałam... włożyłam do lodówki na min. 30 minut "aby się przegryzło".
Delicious!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. Pasty z jajek z dodatkiem śledzi nie robiłam i trzeba to zmienić. Pozdrawiam serdecznie:):):)
OdpowiedzUsuńWłaśnie ugotowałam jajka na twardo. To już mam pomysł na śniadanie.
OdpowiedzUsuń