Nie mogliśmy doczekać się kiedy pojawią się szparagi... Szmat czasu... Aż 10 miesięcy czekaliśmy... W poniedziałek kupiłam pierwszą porcję... Zrobiłam ją po prostu z bułką tartą... To był obiad na szybko ale jak smakował? Prawdziwa poezja...
Składniki:)
0,5 kg szparagów,
sól, cukier,
1 łyżka bułki tartej,
3 łyżki oleju,
Szparagi obrałam do 3/4 wysokości... Odłamałam ich zdrewniałe końce.... W szerokim rondlu zagotowałam wodę... Dodałam sól i cukier... Szparagi gotowałam około 10 minut... Potem wyjęłam je z rondla... Ułożyłam na talerzu... Polałam przesmażoną bułką tartą... Podałam je z duszonymi podudziami z kurczaka, ryżem, zieloną sałatą, rzodkiewkami, zielonym ogórkiem i pomidorami...
Nigdy nie jadłam szparagów...Muszą smakować wyśmienicie...Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń