Uważam, że polędwiczki duszone z cebulką i papryką to jeden z lepszych pomysłów na ich przygotowanie... Są delikatne a mięso jest soczyste i przede wszystkim łatwe do przygotowania...
Składniki:)
1 niewielka polędwiczka,
2 nieduże cebule,
2 łyżki oliwy E.V.
1 czerwona papryka,
2 ząbki czosnku,
pół łyżeczki papryki czerwonej słodkiej,
tymianek suszony, sól, pieprz czarny,
W misce zrobiłam marynatę: z jednej łyżki oliwy, czosnku (przecisłam przez praskę), papryki, tymianku i papryki słodkiej... Umyte, osuszone mięso pokroiłam w paseczki i włożyłam do marynaty na godzinę... Na patelni dałam drugą łyżkę oliwy i przesmażyłam dwie cebule pokrojone w kostkę...Na przesmażona cebulę dodałam polędwiczki i pokrojoną paprykę ... Dusiłam około 30 -40 minut... Doprawiłam sola i pieprzem... Podałam z kopytkami z dodatkiem koperku i sałatką z cukinii...