wtorek, 19 kwietnia 2016
Buraczki z chrzanem i jabłkiem
Uwielbiamy warzywa... Jemy ich dosyć dużo i często... Faworytem są buraczki... Robię ćwikła z chrzanem, zasmażane na ciepło, są buraki gotowane w plastrach, marynowane oraz z chrzanem i jabłkiem...
Składniki:)
1 kg buraków,
1 duże jabłko,
1 łyżka chrzanu,
cukier, sól i ocet winny do smaku,
Buraczki gotuję ze skórką... Gdy są miękkie, odcedzam, studzę a potem obieram ze skórki... Ścieram na tarce o dużych oczkach; buraczki i obrane jabłko.... Doprawiam octem, cukrem, solą do smaku... Wszystko dokładnie mieszam... Taką ilość buraczków z chrzanem i jabłkiem, wystarczy do dwóch obiadów...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz