Pasta z białego sera i tuńczyka to smarowidło bardzo proste i pyszne... Robi się błyskawicznie... Może być wykorzystane do kanapek, jako farsz do jajek, a także do ruloników z żółtego sera... Lubimy taką pastę i często ją robimy...
Składanki:)
25 dkg sera twarogowego tłustego,
1 puszka tuńczyka w oleju,
1 jajko,
pieprz, sól, czosnek w proszku,
25 dkg sera twarogowego tłustego,
1 puszka tuńczyka w oleju,
1 jajko,
pieprz, sól, czosnek w proszku,
Ser twarogowy rozdrabniam blenderem... Dodaję jajko ugotowane na twardo oraz odcedzonego tuńczyka i to wszystko ucieram na gładką masę... Doprawiam czosnkiem, solą i pieprzem wg swojego uznania... Pasta gotowa!!!
Nigdy nie jadłam takiej pasty. Muszę wypróbować, bo wygląda pysznie. Pozdrawiam:):):):)
OdpowiedzUsuńBardzo to smaczne. ja czasem robię cieciorkę z tuńczykiem zamiast sera.
OdpowiedzUsuńEu gosto de patê de atum com ovos cozidos. Eu gosto de colocar raspas de limão, um sabor incrível.
OdpowiedzUsuńEu corto uma fatia de pão preto, passo o patê de atum, depois fatias de ovos cozidos, um pouco de azeite de oliva, sal e pimenta preta. Está pronto um bom lanche.
A fotos está especial.