Surówka z kapusty kiszonej jest idealnym dodatkiem do drugiego dania... Doskonale pasuje do ryby, gulaszu, kotleta mielonego lub schabowego... Tradycyjnie do kapusty kiszonej dodaję tartą marchewkę i cebulę pokrojoną w kostkę... Tym razem dodałam drobną, białą fasolkę... Taka fasolka jest bardzo zdrowa ponieważ ma właściwości alkalizujące i neutralizuje nadwyżkę kwasów w organizmie... Fasolka jest bogata w białko i pomaga usunąć z organizmu cholesterol... Surówka to danie proste, zdrowe i bardzo smaczne...
Składniki:)
40 dkg kapusty kiszonej,
2 nieduże marchewki,
1 cebula,
pół puszki białej fasolki,
3 łyżki oliwy,
cukier, pieprz, zielenina,
ślina cieknie... ;)
OdpowiedzUsuńZaskoczyłaś mnie połączeniem kiszonej kapusty i fasolki ! Jestem bardzo ciekawa smaku !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Uma bela apresentação para um prato, muito apetitoso e saudável. Parabéns Lucja!
OdpowiedzUsuń