Sałatka z fasolki szparagowej: żółtej i zielonej jest świetnym dodatkiem do obiadu, kolacji czy do grilla... To jest świetne połączenie fasolki szparagowej, pomidorków koktajlowych, cebulki fioletowej i sera parmezanu... Zawsze taką sałatkę podaję ją na zimno a jej smak jest wyrazisty...
Składniki:)
200 g fasolki zielonej,
200 g fasolki żółtej,
1 mała cebula czerwona,
20 pomidorków koktajlowych,
ser parmezan,
pęczek koperku,
Sos:)
3 łyżki oliwy E.V.
2 ząbki czosnku,
1 łyżka miodu,
2 łyżeczki musztardy,
sok z pół cytryny,
sól, pieprz do smaku,
Fasolki w osolonej wodzie gotuję do miękkości... Przelewam na sicie zimną wodą aby zachować ładny kolor... Dodaję cebulę czerwoną pokrojoną w drobną kostkę, pokrojony koper i połówki pomidorków... Polewam dresingiem i dokładnie mieszam... Na koniec posypuję serem parmezan i schładzam w lodówce...
Witam serdecznie!
OdpowiedzUsuńSuper są te Twoje przepisy na sałatki. Nie muszę myśleć co tu ugotować albo zrobić coś smacznego na szybko, tylko wchodzę na Twoje przepisy i się inspiruję. Smacznego - Małgorzata N.