Kapusta Pak Choi to bardzo popularne warzywo stosowane w kuchni chińskiej... Jest smaczna i błyskawiczna w przygotowaniu... Zawiera beta-karoten, żelazo, potas, wapń, kwas foliowy... Posiada mnóstwo antyoksydantów... Na obiad zrobiłam zupę z kurczakiem i kapustą pak choi...
Składniki:)
2 filety z kurczaka,
2 marchewki,
1 kapusta pak choi,
1 nieduży por,
2 ząbki czosnku,
1 maleńki seler,
1 cebula,
ostra papryczka,
świeży imbir około 3 cm,
sos sojowy, sól, pieprz,
makaron,
zielona pietruszka,
W garnku gotuję wodę i dodaję marchewkę, seler, pora, seler, cebulę, oraz filet z kurczaka... Po około 40 minutach dodaję imbir pokrojony w plasterki, doprawiam solą i sosem sojowym... Do zupy dodaję kapustę pak choi i ostrą paprykę, całość gotuję przez 2 - 3 minuty... Na talerzach układam ugotowany makaron i zalewam go gorącą zupą...
Nie znałam tej zupy, warto spróbować.:))
OdpowiedzUsuńLooks delicious!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Muszę to koniecznie spróbować!!!
OdpowiedzUsuń