Jemy surówki przez cały rok... Jedną z ulubionych surówek Eryka jest surówka z kapusty czerwonej Colesław... Pyszna, łatwa i szybka w wykonaniu i przede wszystkim doskonały dodatek do obiadu...
Składniki:)
połówka niedużej kapusty czerwonej,
1 marchewka,
1 jabłko,
1 nieduża cebula czerwona,
1 łyżeczka musztardy,
1 łyżka miodu,
1 łyżka soku z cytryny,
2 łyżki majonezu,
sol, pieprz,
zielona pietruszka,
Kapustę starłam na tarce jarzynowej o dużych oczkach... Kapustę posoliłam i wygniotłam ręką aby puściła sok... Cebulę pokroiłam w piórka, jabłko i marchewkę starłam na tarce o dużych oczkach... Do maleńkiego słoiczka dałam miód, musztardę i sok z cytryny i energicznie wymieszałam... Polałam kapustę, dodałam majonez, pokrojoną zieloną pietruszkę, doprawiłam pieprzem i wymieszałam... Pozostawiłam na około 15 minut aby smaki się przegryzły... Surówkę podałam z ziemniakami i podudziami w panierce...
Dziękuję! Zrobię!
OdpowiedzUsuńA beautiful portion.
OdpowiedzUsuńWitam!
OdpowiedzUsuńDzięki za kolejną kulinarna inspirację. Nigdy się nie zawiodłam na Twoich przepisach. Kapustę lubię pod każdą postacią, więc na pewno zrobię jak najszybciej. Pozdrawiam - Małgorzata N.