Kotlety z ryby są smaczne, soczyste i szybkie w wykonaniu... Oboje lubimy i dlatego przyrządzam je co drugi piątek...
Składniki:)
0,5 kg mrożonego dorsza atlantyckiego,
1 jajo,
1 mała cebula,
3 łyżki bułki tartej,
2 ząbki czosnku,
kawałek pora,
zielona pietruszka,
sól, pieprz,
olej do smażenia i bułka tarta do obtoczenia,
Rozmrożone filety z dorsza mielę w maszynce do mięsa... Dodaję całe jajo, poszatkowanego pora, cebulkę, czosnek oraz bułkę tartą... Dodaję sól i pieprz wg uznania... Wszystko dobrze wyrabiam łyżka na jednolita masę... Zwilżonymi dłońmi formuję kotleciki, obtaczam je w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.. Po usmażeniu osączam na ręczniku papierowym...
Delicious!
OdpowiedzUsuńLubię takie kotlety, a coś rzadko ostatnio robię.
OdpowiedzUsuńSmacznego życzę:)