Tym razem na niedzielny obiad zrobiłam roladki z kotleta schabowego z ogórkiem kiszonym i żółtym serem... Do ich przygotowania nie potrzeba zbyt dużo składników... Najważniejsze, że wybornie smakują na ciepło jak i na zimno...
Składniki:)
2 plastry schabu,
2 plastry żółtego sera,
1 ogórek kiszony,
1 łyżeczka musztardy,
1 śliwka suszona,
sól, pieprz, czosnek granulowany,
angielskie ziele, liść laurowy,
mąka do obtoczenia,
olej do smażenia,
pół szklanki wody,
Mięso rozbiłam jak na kotlety, posmarowałam musztardą, doprawiłam solą i pieprzem, położyłam plaster sera oraz połówkę ogórka, (przekrojoną wzdłuż na dwie części)... Mięso zwinęłam w roladkę, obtoczyłam w mące i obsmażyłam z każdej strony na rozgrzanym oleju... Następnie przełożyłam wraz z tłuszczem do garnka, podlałam wodą, dodałam 2 ziarnka angielskiego ziela, liść laurowy, śliwkę, oraz suszony czosnek... Dusiłam około 40 minut... Sprawdzałam aby się nie przypaliły... Uduszone roladki podałam z ziemniakami i gotowaną, czerwoną kapustą...
A delicious looking portion of food.
OdpowiedzUsuńAle smakowicie wyglądają. Jak ja dawno nie robiłam roladek ze schabu, a przecież są takie smaczne i chude. Dziękuję za inspirację. Pozdrawiam serdecznie:):):)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na roladki. Lekkostrawny.
OdpowiedzUsuń