Zupa gulaszowa to świetne danie jednogarnkowe... Jest sycąca, pikantna i gęsta... Taka zupa jest dobra na chłodniejsze dni... Tym razem zamiast ziemniaków dodałam do niej makaron, mini kokardki farfalline...
Składniki:)
300 g wieprzowej łopatki,
400 g pieczarek,
0,5 litra gęstego soku pomidorowego,
1 cebula,
1 duża czerwona papryka,
1 marchew,
1 pietruszka,
3 ząbki czosnku,
1 liść laurowy,
5 ziaren ziela angielskiego,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 l bulionu warzywnego ( może być woda)
2 garście makaronu,
kawałeczek papryczki chili (2 cm),
2 łyżki oleju,
sól, pieprz wg uznania,
świeża bazylia,
* Zupa gulaszowa z pieczarkami *
* Zupa gulaszowa *
W garnku rozgrzałam olej, dodałam pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek oraz mięso... po kilku minutach dodałam pokrojoną w plasterki pietruszkę, marchew oraz pieczarki... Dodałam również angielskie ziele, liść laurowy oraz słodką paprykę w proszku... Gdy mięso i dodatki podsmażyły się dodałam bulion oraz domowy, gęsty sok pomidorowy... Gdy mięso było miękkie, dołożyłam pokrojoną czerwoną paprykę i chili... Zupę gotowałam około 40 minut, doprawiłam solą, pieprzem do smaku... Makaron ugotowałam osobno i dodałam go do zupy...
I could try doing it. All I have to do is change a few raw materials to suit myself. Greetings
OdpowiedzUsuń