Pasta jajeczna to pyszny dodatek do pieczywa... Robię ją w kilku wersjach... Tym razem jej głównym składnikiem są jajka, żółty ser i rzodkiewka... U mnie taka pasta jest zamiennikiem masła... Pieczywo smaruję pastą i później układam w zależności są to plasterki pomidora albo ogórka zielonego czy kiszonego...
Składniki:)
4 jajka ugotowane na twardo,
10 dkg żółtego sera,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki majonezu,
1 łyżeczka chrzanu lub musztardy,
6 rzodkiewek,
sól, pieprz,
Obrane jajka pokroić na połówki i rozgnieść widelcem... Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać rzodkiewkę pokrojoną w kostkę, majonez, chrzan lub musztardę, sól i świeżo mielony pieprz... Dodać zieleninę i dokładnie wymieszać... Pasta gotowa!
Szybka i pyszna pasta.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.:)
Nami!
OdpowiedzUsuń