W naszym domu nie marnuje się żadnego jedzenia... Gdy zostają nam ziemniaki przyrządzam kotlety wegetariańskie z różnymi dodatkami... Tym razem są z dodatkiem kapusty kiszonej...Kotlety są pyszne i dosyć delikatne, dlatego należy uważać przy smażeniu aby się nie rozpadły...
Składniki:)
60 dkg ugotowanych ziemniaków,
25 dkg kapusty kiszonej,
1 jajko,
1 cebula,
2 łyżki oleju,
3 ząbki czosnku,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
1 łyżka posiekanego szczypiorku,
sól, pieprz,
bułka tarta oraz olej do smażenia,
Ziemniaki przepuściłam ziemniaki, dodałam posiekaną kapustę kiszoną, jajko, sól, pieprz, pokrojony szczypiorek, mąkę ziemniaczaną oraz przesmażoną drobno pokrojoną cebulkę i czosnek... Całość wymieszałam i formowałam kotlety, obtaczałam w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju... Podałam z kotletem mielonym, kiszoną fasolką szparagową, rzodkiewkami i pomidorem...
Ja przygotowuję kotlety z samych ziemniaków i takie z dodatkiem marchewki !
OdpowiedzUsuńChętnie wypróbuję Twój przepis !
Pozdrawiam :)
Wonderful food portion.
OdpowiedzUsuńMam teraz fazę na ziemniaki. Super pomysł na kotlety!!!
OdpowiedzUsuń