Zaleca się aby przynajmniej dwa razy w tygodniu na talerzu pojawiła się ryba tłusta - np. łosoś, śledź, makrela... Makrela to moja, jedna ulubiona ryba wędzona i dlatego przyrządzam ją na różne sposoby... Jem ją co dwa tygodnie... Tym razem do sałatki były jajka ugotowane na twardo... Taka sałatka wg mnie jest pyszna, prosta, delikatna i smaczna...
Składniki:)
1 makrela wędzona,
1 szalotka,
2 jajka ugotowane na twardo,
2 ogórki konserwowe,
1 łyżka oleju E.V.
sol, pieprz,
Jaja ugotowałam na twardo... Obrałam ze skorupki... Jajka, cebulkę i ogórki konserwowe pokroiłam w drobną kostkę... Z makreli zdjęłam skórę, a następnie obrałam z ości... Makrelę rozdrobniłam widelcem, dodałam oliwę, pokrojone jajka, cebulkę i ogórki dodałam pieprz i szczyptę soli... Całość dokładnie wymieszałam... Przed podaniem schłodziłam w lodówce...
* Sałatka z makreli wędzonej *
That's what I have to do.
OdpowiedzUsuńTeż uwielbiamy ryby. Zrobiłaś nam smaka
OdpowiedzUsuń